Followers

Friday, January 29, 2010

Blogging in Malay

Hmm. I am just wondering. What will happen if I try to blog in Malay? Hmm. I guess I am going to try to blog in Malay this time. I want to know how far my knowledge, grammar, creativity and etc are if I blog in Malay. Hahaha. It is going to have a lot of bah and lah and more bahs, I think? Duh. That’s for sure Stef. Oh, before I forgot something, I would like to warn you that my Malay will be Bahasa Melayu in Sabah style. I am proud to be a Sabahan. *tiba2 Weeee. So, here it goes. Ai, suda start bha pula. There..the ---> tiba2 <--- bukti :D
Baik la. Wow. Perasaan saya sungguh gementar. Bha. Takut nanti ada yang tersalah tatabahasa kan. Sa heran, cmna sa buli dpt A1 ar time SPM dulu. Alah. Yang duluuuuuuuu bha. Kamu tau ka, dorg org puti kan, bkn smua terer English tu. Dorg pnya vocab, adui. Semua itu gonna, wanna, kena pkai dlm essay. Mana la bha buli kan. Tp bkn smua negara Barat la. Klu yang max educated tu, mmg hebat la jg. Ekeke. Mcm jg kita bha. Biarpun hari2 kta berkomunikasi dlm BM, da jg yg x dpt score A kan klu time exam. Tidak ka kmu heran? Ngee
Sbnrnya ada sa mau kctau bha ni. Psl hari tu, sa dngr d radio. Ada 1 lagu lama. Indon pnya. Tp iklan dia ja la sa dngr. Best ni. Sa skrg tngah mau download. Oops. Muat turun bha. Haha. Funny jg translasi dia. Wow. Translasi :) Bha. Sambung cerita. Tajuk lagu dia Jangan Ada Dusta Diantara Kita. Nyanyian asal Broery Marantika dan Dewi Yull. Msti prnah dngr kan? Prnah? X pernah? Sepa yg x prnah dngr ni lagu, adui, mmg rugi thp max la. P google n download capaaaaat!! Kejap, lupa 1 brng. Lagu yang sa dngr d radio ari tu, bkn ni 2 org yg nyanyi, lain ni. Teka sepa. Sa rasa ada uda tau ni. 1 band dr Indon sa rasa. Angkasa nma dorg. Ada lain ckit la song arrangement dorg. Ada modify ckit2. Pd pndpt sa, mmg best la jg. Cair ni hati sa dngr. Napa? Sbb ni lagu kan, fav lagu karaoke sa sm darling sa. Wakaka. Time sa dngr ni lagu, trus sa sms dia. Suru google n DL, tp time tu dia d airport, xda earphone n speaker d booth TM dorg. Woooo.
Ini lirik lagu dorg..
Angkasa - Jangan Ada Dusta Diantara Kita
Semua terserah padamu aku begini adanya
Kuhormati keputusanmu, apapun yang akan kau katakan

Ketika pertama kujumpa denganmu
Bukankah pernah kutanyakan padamu kasih
Takkan kecewakah kau pada diriku
Takkan menyesalkah kau hidup denganku kasih

Memang kau bukan yang pertama bagiku
Pernah satu hati mengisi hidupku dulu
Dan kini semua kau katakan padaku
Jangan ada dusta di antara kita kasih

Click here to download their lovely song. Awww
So, what do you think? Reading my blog in Malay. Wahaha. It's a bit weird for me though. Next time, I'll try to blog in Spanish. Wow. FYI, yeah, I took Spanish class for 2 years. Their grammar is super-duper complicated. The word changes everytime you change your I, you, she, he, they. I will put some Spanish lesson in my next blog. It IS complicated. Haha.

0 comments :

Template by:

Free Blog Templates