Followers

Sunday, September 23, 2012

A Surprise

13 Sept. - Malam itu, saya sempat lagi lambat-lambat dari rumah saya ke rumah tunang untuk keluar menyambut hari jadi saya yang ke-24. Siapa sangka tunang saya yang tidak suka surprise dan paling jarang mau ada rasa romantik itu boleh plan a surprise birthday party untuk saya? Ya. Dia bukan seseorang yang suka dengan benda surprise dan apa lagi menunjukkan sesuatu yang ada kaitan dengan perkataan romantik. Sangatlah tidak ada dalam his dictionary. But what can I say? He is such an amazing guy. He can be romantic if he wants to, right? :D


Oh bidanya saya berkata-kata dalam BM lepas tu bukan full atau baku lagi tu. Baru saya menyedari bahawa amat susah untuk saya membina ayat dengan menggunakan grammar BM 100% betul. Oh tidak?!

He actually planned a surprise birthday party for me together with my friends! I was shocked and speechless and I almost cried thanks to all of them. Surely, it never crossed my mind that he is capable in doing something like this for me. I actually ada lah berangan-angan sikit alangkah bagusnya sekiranya si dia ni romantik dan ada plan something for me seperti surprise birthday party ini lah konon. Sekali tengok, impian menjadi kenyataan!

Sudah lah surprise party, tambah lagi itu surprise party disambut di persisiran pantai Tg. Aru! Ambi kamurang. Bercahayakan cahaya lilin, lampu jalan berwarna orange di tepi pantai, tiupan angin melambai-lambai, deruan ombak menggapai-gapai dan suasana malam yang penuh dengan keromantikan melanda. Doi punya la sa geli taip begini. Peduli la.

Romantik kan?

Mastermind untuk surprise party ini sudah semestinya la tunang ku yang tercinta, Darryl. Partners in crime dia adalah Donna, Serena, Dale, Laura dan Elron. Cara dorg berkomunikasi adalah melalui Facebook. Tahniah la ba Facebook.

Birthday cake tidak lain tidak bukan the famous Oreo Cheese Cake from Secret Recipe. Paling sedap di dunia la tu cake. At the moment, kunun sa punya fav cake la bah tu :) Tugas membeli kek diserahkan kepada Donna.

Happy Engagement Anniversary sebab kami engaged on 17.09.2011. 2 in 1 la tu celebration that night : )

Tempat kami lepak di Tg. Aru is known as Aru Bar. Their menu lebih kurang macam style Upperstar tu la. Kami makan, minum, shisha, gossip, ketawa dll. Tugas tempat lepak diserahkan kepada Serena.

Kenapa la dorg xda ambi video time tu. Kalau x, blh jg nmpk muka sa yg terkejut dan tidak dapat berkata apa-apa. Serius sa sikit lagi mau nangis. Nsb thn hati. Hahahahaha.

And I didn't bring any camera. Handphone pun tidak ada flash. Oleh itu, tidak ada banyak gambar yang boleh diselitkan dalam post ini. Sorry ya.

Banyak kali mau kantoi tu dorg plan surprise birthday party sa ni. Paling kick is when we were at the flyover just before reaching Tg. Aru, I was going to check-in there at the fly over and I saw Donna's check-in but it was 1 hour ago. At that time, Darryl was really out of words. Luckily I said her check-in was 1 hour ago. Hahahahaha. Siap mau membawa dia pigi Sutera lagi bah kunun mau beli kek sbb ingtkan dia xda beli Oreo Cheese Cake for my birthday kan. Andu bah.

Laura texted me in the morning wishing me happy birthday and asked what are my plans for that day. I told her nothing in particular, maybe just Darryl and I go out for a date and watch movie or something. Rupanya ada udang di sebalik batu!

Now time to unveil my birthday presents!

First of all, from my fiance himself is his own necklace with D and J on it.

Donna and Serena bought me an Adidas Yoga Mat and it's in purple! A very thoughtful present from them.



Laura bought me a purple polkadot shawl, a PINK polkadot hairband, a cute puppy hang organizer and a one of a kind pen holder where I can use in my office because I don't have one. Hihihi. It actually comes with chalks where I can conteng at the small cute blackboard. Thank you la sebab kasi warna pink ah. Eeee. Sengaja tu sa tau.


Dinner treat by my parents at Welcome Seafood Restaurant, Bundusan.

Dinner treat by my mother in law at Ching Fah Restaurant, Donggongon.

THANK YOU VERY MUCH! Especially to my wonderful fiance, romantic bah kau kan : ) Tambah lagi kena sayang-sayang sebab romantik. Geli la ko sana. Geli.....

God bless us all.

P/S: Also to those of you who have wished me through SMS, Facebook and Twitter, thank you and God bless!



0 comments :

Template by:

Free Blog Templates