Followers

Thursday, September 25, 2014

I am Pregnant!

Hello! Some of you might have already known the fact that I am pregnant kan. But why now baru I decided to post about it? It was too personal for me bah. Sekarang sudah 39 weeks and tinggal menunggu hari lagi, baru saya confident mau post dalam blog. Lamaaaaaaa sudah kena save as draft ni and today is the day la to post about my pregnancy updates from week to week punya cerita.

Here it goes!

First Trimester (1-3 months)

28 January 2014
Found out that I am pregnant. Bought pregnancy test from Watson's. Tidak tahu apa angin mlm tu tiba-tiba ja rasa mau cek before mandi. Sekali bila check, ada double line ni. Sa tidak percaya mula-mula sebab fade colour dia.

Imagine la bah since our wedding (April 2013), orang balik-balik tanya, 'Belum ada lagi?', 'Belum ada isi lagi?', 'Belum ada berita gembira ka?' and etc. Saya tidak tahu berapa banyak suda pregnancy test saya beli dari Watson's and Guardian. Maybe dalam 1 bulan, ada lah 1 kali saya check. Tiap bulan la kali sa cek tu tau? Atau every 2 months kali. Saya pun lupa sudah. Kami lagi ni yang bukan tinggal 1 rumah sebab Darryl is still working at Putrajaya at that time. November 2013 baru dia dapat transfer balik. Saya sampai tekanan sebab malas kena tanya soalan bonus.

I even went to Klinik & Surgeri Dr. Bernardine for consultation. I have irregular periods (every 3-5 bulan baru datang period) and I thought maybe I should take fertility drugs so that I can get pregnant easier? However, the doctor told me that my husband and I should try to conceive naturally first for 1 year. If after that masih lagi tidak ada berita, barulah they will do further check-up on both of us and prescribe fertility drugs la mcm tu. Doctor also explained that eventhough I have irregular periods, my ovary still produces an ovum each month. Besides that, kamu masih muda bah doc bilang. Rajin-rajin la kamu try. Paling kurang 3x in a week. The doctor even suggested me to take 1 month leave to stay with Darryl in KL. Hahahaha. Masa tu, ada happy sikit la sa rasa sbb sudah doctor explain gtu kan.

Even bersukan and aktif itu ini pun saya kasi kurang. Spy chances of getting pregnant tu ada la kunun but doctor disagreed with me. She even encouraged me to continue to do sports. So sempat la saya ikut sukan jabatan lagi. Hihihi.

Then, bbrp bln kemudian, saya tekanan lg balik, sampai saya nangis bah dpn Darryl. Nasib la laki saya ni memahami and pandai kasi reverse psychology. So, last2 saya ok jg.

Bah sambung balik cerita. Then, sa panggil la Darryl, p tgk d toilet. Terus dia pun excited and peluk saya dengan gembiranya. Dia panggil mama dia suruh tgk d toilet, mama dia pun excited, sampai keluar air mata and peluk saya juga. Punya main funny reaction dorg. Sa pula? Happy la tapi x la excited sampai keluar air mata. Mmg no feeling ba saya ni. Maybe sebab itu line fade bah colour dia. So saya pun 50-50. Still too early kali tu la dia fade. Usually if you're 2-3 weeks pregnant pun mmg keluar double line juga tu but fade because the hormone still dilute inside you. Pandai2 ja sa ni.

Macam fade kan the 2nd line
29 January 2014
Went to Klinik & Surgeri Dr. Bernardine to scan and to double confirm. Betul ka sa pregnant ni? Nasib tu pregnancy test tinggal 1 ja, if ada 4 tu, 4x jg la sa balik2 cek. Hahahahaha.

Itu nurse suruh check pakai pregnancy test kit dorg. Tapi sa bilang saya sudah check sendiri semalam, itu la dtg klinik mau scan untuk confirmation.

Before scan, the doctor asked me whether my bladder is full or not because susah mahu confirm if bladder kosong. I said, sa makan mee sup td before dtg. Oh bah marilah kita try scan doc bilang.

Hello little one!
Gestational Sac (baby's size) is 12.8mm and Gestational Age (baby's age) is 4 weeks 4 days.

Praise the Lord!

This is a miracle indeed. My last period was in October 2013 and finally I am pregnant with our miracle baby! Lord has answered my prayers. Alleluia!

5 weeks
Starting to have morning sickness (Hyperemesis Gravidarum). No car freshener, no perfume, no Downy softener for clothes or any sorts of fragrance/ smell. The smell of fried garlic/onion, the smell of stewed chicken (to feed the dogs), the smell of whatsoever la. Kalau makan di kedai pun memilih, tidak mahu ini itu. Drinks? Mesti mau yang sejuk. Chinese teh ping la, teh c ping la, teh ping la, air sejuk la and etc. Org bilang x bgs mnum sejuk, nanti baby selalu kena flu.

6 weeks
Morning sickness getting worst. 2 days MC. Muntah tengah malam di airport time ambil hubby. Went to the clinic, doctor bg ubt muntah. Sandi gilaaaaaa morning sickness

7 weeks
Morning sickness/ tired/ sleepy/ at work no productivity at all. Went to see Dr. Sutha at Rafflesia Medical Centre as recommended by MIL. Did ultrasound scan and vaginal scan. EDD 1 Oct 2014.



8 weeks
Ada 1 day saya muntah sampai 5x. (Ofis 2x muntah & rumah 3x muntah: 6.30pm, 7.30pm. 9.00pm). Darryl kesian betul tgk keadaan saya. He brought me to the clinic to jumpa doctor. Doctor bagi ubat gastric yang hisap2 & liquid. Lozenges utk hisap sebab tu esofagus macam luka sudah terlampau muntah. MC 2 days.

Other days I feel tired/ sleepy. Diarrhoea for 2 days.

24 February - Went to Klinik Kesihatan Penampang for my 1st review there. Current weight: 66 kg. They took my blood to check for blood group, HIV and thalassemia. Took my urine and it showed positive for UTI (Urinary Tract Infection). Memang pedih kencing sudah 2 days. Check lagi air kencing for bakteria. Kena tekan perlahan-lahan di perut utk rasa baby tapi staff nurse bilang masih kecil. Kena check susu. Sgt sesuai utk menyusu bayi tu staff nurse bilang. HAHAHAHA. Kena check urat tangan and kaki. So far so good.

9-10 weeks
Still feeling nauseous. Mmg d ofis langsung tidak ada produktiviti. Rasa mau tidur ja.

11 weeks
Our miracle baby.
Feeling nauseous but less.
17 March - Appointment at Rafflesia Medical Centre. Baby is active. CRL (Crown rump length) from head to buttocks is 6 cm. Saw baby moving and one hand doing jumping smash. LOL

18 March - Appointment at Klinik Kesihatan Penampang. Jumpa nurse. Current weight: 65.1 kg. Turun 1 kg sebab muntah ja kerja. Hahaha. Blood pressure normal. Cek lab result from previous appointment. Air kencing free from bacteria. Syukur!

12-13 weeks
25 March - Less nauseous. Klinik Kesihatan Penampang 8.00 am. Current weight: 64.8 kg. Turun lagi berat. Cek kencing and glucose (1st MOGTT). Semua normal. Nasib tidak muntah during glucose checking, if tidak, kena buat balik lor. Estimated fetal weight: 70 g.

Ada 1 day, I vomitted at the car park. Time tu mau p tapau breakfast tu. Teruk kannnnnn. Huhu.

14 weeks
7 April - Attended a seminar at Pejabat Persekutuan Sabah. Joined tea break. Minum air suam and makan kueh tiaw goreng. Saw a friend, she asked me if I am pregnant. I was surprised because I was wearing a large baju kurung that day. Maybe she saw my condition and balik2 masuk tandas. During seminar perut meragam. Skipped lunch instead went to the cafeteria to buy jambu batu and jambu air. Ordered soto. Tapau iced milo bring into seminar. Perut meragam lagi. Reached home perut masih meragam.

9 April - MIL's birthday, hubby ordered pizza from Pizza Hut. Nah berabis makan. The next day, breakfast and makan ABC. Tengahari tidur. Bangun ja terus muntah makanan during breakfast. and ABC.

15 weeks

Stomach starting to show cute little baby bump.
Baby terbalik. Kepala di atas.
14 April - Rafflesia Medical Centre 10.45 am Dr. Sutha Chelliah. Darryl couldn't escape from work today, so I brought Steven to accompany me. Punya main susah mau cari parking. Next time datang sana mau petang la. During the scan baby cepat-cepat silang kaki and bersila. Pintar betul. Baby doesn't want to show his/her gender because daddy is not there I think? Atau dia malu? Baby's weight is 175 g. This time, baby terbalik pula but doc said not to worry because still plenty of time for baby to turn around.

16-18 weeks
Belum lagi nampak pregnant
Still nauseous and less appetite. Muntah ada kurang sikit sudah sebab pandai sudah saya pilih apa mahu makan. I use my mental power to fight the urge to vomit.

17 April - Appointment at Klinik Kesihatan Penampang. Jumpa nurse. Current weight: 66.6 kg. Start naik sudah berat. I was reminded to eat healthily.

19 weeks
Selfie with baby inside tummy tapi nampak macam perut buncit ja kan
 9 - 12 May - Went for a short holiday trip with Darryl, Laura and Elron to SINGAPORE!

(To be continued.....)

2 comments :

StellaClaire-Richard said...

Wah x lama lagi deliver tu. Hope all is smooth.

SteffianaJ said...

@SCR x lama lg. yahuu! amennnnn

Template by:

Free Blog Templates