Followers

Friday, September 26, 2014

I am Pregnant! (2nd Trimester)

I know. I know. Kamu excited suda kan. Sorry kasi suspense kamurang. Huahua. Mana siok kalau xda saspen saspen kan.

Jgn marah bah. In this post, baby's gender will be revealed! Yayyy~ So keep on reading!

Bah sambung cerita masuk second trimester.......

Second Trimester (4-6 months)
20 weeks
Less nauseous and appetite is getting better. Buli suda makan other food selain daripada ikan. During 1st trimester, mahu makan ikannnnnn ja. Ikan goreng, ikan masak lemak, ikan masak merah, ikan masak kicap, sweet and sour fish, steamed fish and whatever menu ikan yang kamu tahu la. No meat, no poultry. Geli sa makan. Nasib sayur saya makan oh. Darryl balik2 lg tu bawa p makan Mee Sup Pipin. Every single week! Luckily, that one I can eat. Bah sebab dia sup2 kan. Oh ya and rice.....sedappppp betul rice..before this I seldom eat rice, mau jaga badan la konon. For the sake of my baby, sa makan juga la nasi. Nasib boleh telan. Bread, noodles, bun, pau pun nasib saya boleh makan juga.

15 May - Appointment at Klinik Kesihatan Penampang. Jumpa nurse. Current weight: 69.6 kg. Naik 3 kg within 1 month, terus itu nurse refer sama doctor bah. LOL. Healthy weight gain for a pregnant woman is 0.5 kg per week. Saya punya tu sudah terlebih. Lagipun patut 67.5 kg ja berat sa time tu. Received 1st dose of tetanus vaccine.

Apa tidak berabis naik berat badan. Baru balik dari Singapore kan. Berabis bah makan di sana. I can finish 2 person punya portion. Datang balik sudah appetite kan. Muahaha. Besides that, food in Singapore are to die for!

This week is the week where I think I can start to feel the baby moving inside me. Medical term is quickening .

Wikipedia: The first natural sensation of quickening may feel like a light tapping, or the fluttering of a butterfly. These sensations eventually become stronger and more regular as the pregnancy progresses. Sometimes, the first movements are mis-attributed to gas or hunger pangs

Actually the week before pun macam ada bah sa rasa, tapi sa ingat sa punya perasaan ja kali tu melebih-lebih. Or maybe it's just my imagination. Rasa dia kan macam time perut ko lapar/ kosong, then dia kruk-kruk ada gas dalam perut. So, belum lagi la sa excited, sebab dia macam fluttering of a butterfly, macam kalau ko rasa nervous tu terus tu perut ko macam ada butterfly bah. Get it already kan. LOLOLOLOLOLOL

Even the nurse ada tanya if I do feel quickening already or not. I said ada tapi tidak sure. Ketawa ba tu nurse. =_____=" 1st time ba ngandung, ko ni nurse, bg la ba chance. Give me a break orang putih bilang.

21 weeks

Baby said: I want my daddy!
26 May - Appointment at Rafflesia Medical Centre. Arrived early. My name was called around 1.45 pm. Punya awal, sebab appointment 2.15 pm bah.  Dr. Sutha said dia ada caesarian nanti 2.00 pm. Terpaksa tunggu lama if x jumpa dia skrg. Darryl belum jalan dari office, so terpaksa masuk ja la. Kepala baby di bawah. Scan gender, but still baby tidak mahu tunjuk. Dia tahu kali sebab daddy dia tidak ada sana.

27 May -  Appointment at Klinik Kesihatan Penampang. Jumpa nurse. Current weight: 70.2 kg. My weight is supposed to be 68.5 kg. Continue to eat healthily nurse bilang.

Baby's quickening still not so strong but mmg sa confident sudah la dia yg moving tu.

22 weeks
Nothing much happened this week. Kaki tidak bengkak. Maybe because my baby bump isn't showing yet? So kaki pun tidak keberatan sama itu perut. Mangkali la kan. Bila p kedai cari seluar pun, itu salesgirl terkejut when I told her I am 4 months pregnant. She said, "Dulu saya mengandung 3 bulan pun itu perut sudah bulat macam bola oh." LOL

Colleagues pun cakap tidak nampak perut. They say maybe my kantung inside is big or saya mengandung di dalam. Ya, sa pun 1st time dgr ni semua. Bingung kan. Huahuahua. Ada pula terms mengandung dalam ni? Itu baby di sanaaaaaa dalam kali.

Oh ya. Terasa diri ini semakin kreatif ok. Kalau dulu, sorry la sa mau berkreatif ni. Malas mau fikir kan. But during this pregnancy period, I don't really have to think hard at all, the idea/ creativity just muncul begitu saja. Ting! Really helps with our 5S programme at the office.

23 weeks
10 June - Appointment at Klinik Kesihatan Penampang. Jumpa nurse. Current weight: 71.5 kg. Kira ok suda la weight gain tu sebab naik 1 kg in 2 weeks kan. Fuh. Susah bah mau control the weight because tidak dapat exercise like before kan.

Furthermore, jeng3.....time ni la start suda mahu makan McD. Balik2 McD nopo. Fries, Chicken McDeluxe, Fillet-O-Fish, Pepsi, Iced Milo semua sa hentam. Padahal, during 1st trimester, sa muntah bah lps makan tu fries and fillet-o-fish. Odoi dogo. I told Dr. Sutha about it and she said 'Nah you think what is your baby trying to tell you?' HAHAHAHAHA. Mummy please don't eat junk/ fast food. Not good bah for me kali baby bilang.

24 weeks: Pun belum nampak macam wanita mengandung
24 weeks
I really don't feel beautiful at all. Sejak pregnant ni, my face banyak keluar oil seeds. I thought maybe hormone kan. Ada orang muka dia bertambah halus, glowing, cantik, berseri-seri time pregnant. Unlucky for me, saya punya muka jauh panggang dari api la halus or berseri-seri. Oh well, different people reacts differently to hormones.

Itu ketiak pun jadi hitam ah. Sa stop sudah pakai deodorant. Pakai bedak ja di badan and ketiak. I prefer medicated talc such as Aiken, at least tu ketiak tidak berbau so tidak ada lagi B.O. Body odour bah.

Sa sapu bedak sejuk di muka tiap mlm supaya sa rasa halus konon muka sa. Tidak pun halus. Cis. Sama juga gravel bilang si Darryl. LOLOLOLOLOL

Tiap malam ba tengok perut depan cermin and tiap malam cakap kecil oh perut saya kannnnn sampai si Darryl stress dengar bini dia mengomel. Huahuahua. Nasib la laki sa ni sabarrrrrrrr ja sama bini dia.

25-26 weeks
I stopped going to facial. For the sake of my baby la. Not good bah if you lie down too long. Plus, tidak comfortable tu. Ko rasa macam ada benda berat atas perut/ dada ko.

Babycenter: If you typically sleep on your back, it's safe to continue doing so through the first trimester. But as your uterus gets heavier around mid-pregnancy, it's best to choose another position.
When you lie on your back, the weight of your uterus presses on the major vein that returns blood from your lower body to your heart. Lying on your back for an extended period of time could make you feel dizzy. It could also interfere with the flow of blood and nutrients to the placenta and your developing baby.

My appetite is getting better and better. Morning sickness pun macam hilang sudah. Yahuu. Nasib oh my morning sickness only lasted for 3 months. Thank God. Ada orang the whole 9 months tu muntah. Ada orang pula langsung tidak ada morning sickness. Bikin jeles kan. Hohoho. Untung la siapa2 yang doesn't have to suffer from morning sickness.

27 weeks
4 July - Check glucose (2nd MOGTT) at Klinik Kesihatan Penampang. To those of you who doesn't know how MOGTT is conducted, dia simple ja bah. The day before glucose test, you have to fast from 12.00am, you may only drink water. Then, on glucose test day, they will take your urine and blood sample. After that, they will ask you to drink air gula. Mix with 200 ml water in a glass. Remember to bring 1.5 ml water. Untuk ko minum-minum la sementara buang masa 2 jam. Tidak boleh makan or muntah. After 2 hours, once again they will take your urine and blood sample. Siap! For me, I don't have problem drinking the air gula. Sama ja bah tu macam Coca cola, Pepsi, 100 Plus and soft drinks lain. Ada orang tidak dapat telan itu air gula, terlampau manis dorg bilang. Jadeyyyyyyyyy. Kuroyon poh di.

Ada tempat lain juga buat glucose test kalau mau. Sana Gribbles. I forgot berapa harga di sana. RM10-30 la kali range dia. Di sana dia bg ko mnum 250 ml air gula jg tapi ada gas. Sedap la dorg bilang, tidak susah mau telan. Procedure lebih kurang ja. Before and after ada ambil urine and blood but sa lupa berapa kali and berapa minit/ jam gap dia.

Baby's movement makin kuat sudah. Especially during evening and night time. Super active. Main bola ka berzumba dia ni di dalam. Time ni la baru rasa ko betul2 mengandung. Sebab sblm ni xda yang goyang2 dlm perut kan. What a wonderful feeling it is.

And finally, the moment all of us have been waiting for.......girl or boy?

It's a GIRL!
7 July - Appointment at Rafflesia Medical Centre. Finally baby tunjuk juga gender dia. Memang kami sudah agak mesti sumandak. Sebab sa sama Darryl balik2 sudah mimpi pasal baby girl. Huahuahua. Estimated fetal weight: 1.2 kg.


(To be continued.....)

Thursday, September 25, 2014

I am Pregnant!

Hello! Some of you might have already known the fact that I am pregnant kan. But why now baru I decided to post about it? It was too personal for me bah. Sekarang sudah 39 weeks and tinggal menunggu hari lagi, baru saya confident mau post dalam blog. Lamaaaaaaa sudah kena save as draft ni and today is the day la to post about my pregnancy updates from week to week punya cerita.

Here it goes!

First Trimester (1-3 months)

28 January 2014
Found out that I am pregnant. Bought pregnancy test from Watson's. Tidak tahu apa angin mlm tu tiba-tiba ja rasa mau cek before mandi. Sekali bila check, ada double line ni. Sa tidak percaya mula-mula sebab fade colour dia.

Imagine la bah since our wedding (April 2013), orang balik-balik tanya, 'Belum ada lagi?', 'Belum ada isi lagi?', 'Belum ada berita gembira ka?' and etc. Saya tidak tahu berapa banyak suda pregnancy test saya beli dari Watson's and Guardian. Maybe dalam 1 bulan, ada lah 1 kali saya check. Tiap bulan la kali sa cek tu tau? Atau every 2 months kali. Saya pun lupa sudah. Kami lagi ni yang bukan tinggal 1 rumah sebab Darryl is still working at Putrajaya at that time. November 2013 baru dia dapat transfer balik. Saya sampai tekanan sebab malas kena tanya soalan bonus.

I even went to Klinik & Surgeri Dr. Bernardine for consultation. I have irregular periods (every 3-5 bulan baru datang period) and I thought maybe I should take fertility drugs so that I can get pregnant easier? However, the doctor told me that my husband and I should try to conceive naturally first for 1 year. If after that masih lagi tidak ada berita, barulah they will do further check-up on both of us and prescribe fertility drugs la mcm tu. Doctor also explained that eventhough I have irregular periods, my ovary still produces an ovum each month. Besides that, kamu masih muda bah doc bilang. Rajin-rajin la kamu try. Paling kurang 3x in a week. The doctor even suggested me to take 1 month leave to stay with Darryl in KL. Hahahaha. Masa tu, ada happy sikit la sa rasa sbb sudah doctor explain gtu kan.

Even bersukan and aktif itu ini pun saya kasi kurang. Spy chances of getting pregnant tu ada la kunun but doctor disagreed with me. She even encouraged me to continue to do sports. So sempat la saya ikut sukan jabatan lagi. Hihihi.

Then, bbrp bln kemudian, saya tekanan lg balik, sampai saya nangis bah dpn Darryl. Nasib la laki saya ni memahami and pandai kasi reverse psychology. So, last2 saya ok jg.

Bah sambung balik cerita. Then, sa panggil la Darryl, p tgk d toilet. Terus dia pun excited and peluk saya dengan gembiranya. Dia panggil mama dia suruh tgk d toilet, mama dia pun excited, sampai keluar air mata and peluk saya juga. Punya main funny reaction dorg. Sa pula? Happy la tapi x la excited sampai keluar air mata. Mmg no feeling ba saya ni. Maybe sebab itu line fade bah colour dia. So saya pun 50-50. Still too early kali tu la dia fade. Usually if you're 2-3 weeks pregnant pun mmg keluar double line juga tu but fade because the hormone still dilute inside you. Pandai2 ja sa ni.

Macam fade kan the 2nd line
29 January 2014
Went to Klinik & Surgeri Dr. Bernardine to scan and to double confirm. Betul ka sa pregnant ni? Nasib tu pregnancy test tinggal 1 ja, if ada 4 tu, 4x jg la sa balik2 cek. Hahahahaha.

Itu nurse suruh check pakai pregnancy test kit dorg. Tapi sa bilang saya sudah check sendiri semalam, itu la dtg klinik mau scan untuk confirmation.

Before scan, the doctor asked me whether my bladder is full or not because susah mahu confirm if bladder kosong. I said, sa makan mee sup td before dtg. Oh bah marilah kita try scan doc bilang.

Hello little one!
Gestational Sac (baby's size) is 12.8mm and Gestational Age (baby's age) is 4 weeks 4 days.

Praise the Lord!

This is a miracle indeed. My last period was in October 2013 and finally I am pregnant with our miracle baby! Lord has answered my prayers. Alleluia!

5 weeks
Starting to have morning sickness (Hyperemesis Gravidarum). No car freshener, no perfume, no Downy softener for clothes or any sorts of fragrance/ smell. The smell of fried garlic/onion, the smell of stewed chicken (to feed the dogs), the smell of whatsoever la. Kalau makan di kedai pun memilih, tidak mahu ini itu. Drinks? Mesti mau yang sejuk. Chinese teh ping la, teh c ping la, teh ping la, air sejuk la and etc. Org bilang x bgs mnum sejuk, nanti baby selalu kena flu.

6 weeks
Morning sickness getting worst. 2 days MC. Muntah tengah malam di airport time ambil hubby. Went to the clinic, doctor bg ubt muntah. Sandi gilaaaaaa morning sickness

7 weeks
Morning sickness/ tired/ sleepy/ at work no productivity at all. Went to see Dr. Sutha at Rafflesia Medical Centre as recommended by MIL. Did ultrasound scan and vaginal scan. EDD 1 Oct 2014.



8 weeks
Ada 1 day saya muntah sampai 5x. (Ofis 2x muntah & rumah 3x muntah: 6.30pm, 7.30pm. 9.00pm). Darryl kesian betul tgk keadaan saya. He brought me to the clinic to jumpa doctor. Doctor bagi ubat gastric yang hisap2 & liquid. Lozenges utk hisap sebab tu esofagus macam luka sudah terlampau muntah. MC 2 days.

Other days I feel tired/ sleepy. Diarrhoea for 2 days.

24 February - Went to Klinik Kesihatan Penampang for my 1st review there. Current weight: 66 kg. They took my blood to check for blood group, HIV and thalassemia. Took my urine and it showed positive for UTI (Urinary Tract Infection). Memang pedih kencing sudah 2 days. Check lagi air kencing for bakteria. Kena tekan perlahan-lahan di perut utk rasa baby tapi staff nurse bilang masih kecil. Kena check susu. Sgt sesuai utk menyusu bayi tu staff nurse bilang. HAHAHAHA. Kena check urat tangan and kaki. So far so good.

9-10 weeks
Still feeling nauseous. Mmg d ofis langsung tidak ada produktiviti. Rasa mau tidur ja.

11 weeks
Our miracle baby.
Feeling nauseous but less.
17 March - Appointment at Rafflesia Medical Centre. Baby is active. CRL (Crown rump length) from head to buttocks is 6 cm. Saw baby moving and one hand doing jumping smash. LOL

18 March - Appointment at Klinik Kesihatan Penampang. Jumpa nurse. Current weight: 65.1 kg. Turun 1 kg sebab muntah ja kerja. Hahaha. Blood pressure normal. Cek lab result from previous appointment. Air kencing free from bacteria. Syukur!

12-13 weeks
25 March - Less nauseous. Klinik Kesihatan Penampang 8.00 am. Current weight: 64.8 kg. Turun lagi berat. Cek kencing and glucose (1st MOGTT). Semua normal. Nasib tidak muntah during glucose checking, if tidak, kena buat balik lor. Estimated fetal weight: 70 g.

Ada 1 day, I vomitted at the car park. Time tu mau p tapau breakfast tu. Teruk kannnnnn. Huhu.

14 weeks
7 April - Attended a seminar at Pejabat Persekutuan Sabah. Joined tea break. Minum air suam and makan kueh tiaw goreng. Saw a friend, she asked me if I am pregnant. I was surprised because I was wearing a large baju kurung that day. Maybe she saw my condition and balik2 masuk tandas. During seminar perut meragam. Skipped lunch instead went to the cafeteria to buy jambu batu and jambu air. Ordered soto. Tapau iced milo bring into seminar. Perut meragam lagi. Reached home perut masih meragam.

9 April - MIL's birthday, hubby ordered pizza from Pizza Hut. Nah berabis makan. The next day, breakfast and makan ABC. Tengahari tidur. Bangun ja terus muntah makanan during breakfast. and ABC.

15 weeks

Stomach starting to show cute little baby bump.
Baby terbalik. Kepala di atas.
14 April - Rafflesia Medical Centre 10.45 am Dr. Sutha Chelliah. Darryl couldn't escape from work today, so I brought Steven to accompany me. Punya main susah mau cari parking. Next time datang sana mau petang la. During the scan baby cepat-cepat silang kaki and bersila. Pintar betul. Baby doesn't want to show his/her gender because daddy is not there I think? Atau dia malu? Baby's weight is 175 g. This time, baby terbalik pula but doc said not to worry because still plenty of time for baby to turn around.

16-18 weeks
Belum lagi nampak pregnant
Still nauseous and less appetite. Muntah ada kurang sikit sudah sebab pandai sudah saya pilih apa mahu makan. I use my mental power to fight the urge to vomit.

17 April - Appointment at Klinik Kesihatan Penampang. Jumpa nurse. Current weight: 66.6 kg. Start naik sudah berat. I was reminded to eat healthily.

19 weeks
Selfie with baby inside tummy tapi nampak macam perut buncit ja kan
 9 - 12 May - Went for a short holiday trip with Darryl, Laura and Elron to SINGAPORE!

(To be continued.....)

Miss Universe Malaysia 2015 Walk-in Audition (East Malaysia)



Calling out to all the beautiful ladies in East Malaysia. If your dream is to be a Miss Universe Malaysia, drop by Novotel Kota Kinabalu for our Walk-In Audition this Saturday (27th) from 10am to 5pm. Who knows, your dream might just come true.

PS: If you know anyone who suits the crown, tell them about the audition! Or you could add #mumoselfie and #TNMUM15 to her photo(s) to get her spotted.

MUMO is coming to KK!

Yep, that's right! We're going to Kota Kinabalu for our first ever The Next Miss Universe Malaysia 2015 Walk-in Audition! If you're a single, non-Muslim beauty aged between 18 to 26 years old (as of February 2015), 165cm and above, drop by Novotel KK 1Borneo on 27th September for an audition. You might just be the one we're looking for.

See you there!

Psst: You can add #mumoselfie and #TNMUM15 to your photos to get spotted by us too.

Wednesday, September 24, 2014

Pregnancy Questionnaire

How far along?
39 weeks

Total weight gain/loss?
14.5kg gained. Managed to maintain this weight gain since 36 weeks. Fuh!

Maternity clothes?
Yesssssss. Can only fit into maternity dress. I can't fit into my XXXXL pants I bought during my 1st & 2nd trimester.

Stretch marks?
Yes. Since my 28 weeks. Left and right of my lower belly.

Sleep
Depends. Sometimes it’s so hard to get comfortable. Every night have to wake up and pee 2-3 times.

Best moment this week?
Contractionnsssssss and my holiday starts today!

Miss Anything?
Badminton, running......SPORTSSSSS

Movement?
Yes. Very active baby. Especially in the morning and evening. Doctor told me my baby has long legs.

Food cravings?
Cakes and anything sweet.

Anything making you queasy or sick?
Steamed chicken and anything related to chicken.

Have you started to show yet?
Yes indeed.

Gender?
Girl.

Labor Signs?
Braxton Hicks and mild contractions

Belly Button in or out?
In.

Wedding rings on or off?
Off since my 1st trimester.

Happy or Moody most of the time?
Moody but I choose to feel happy so I won't stress myself and baby.

Looking forward to?
Cuddle with my baby.

Template by:

Free Blog Templates